fredag 14 juni 2013

Hälle

Sådär ja, då var vi tillbaka ifrån Havöysund.. Blev ca 100 timmars nötande på 6 dagar. Fisket var jävligt trögt tyvärr och vi kämpade verkligen för varenda flundra.. Trots det så drog vi några fina, Josef var den som drog det längsta stråt av oss med en hälle på 45kg!
Enligt guiden så berodde det tröga fisket på den långa vintern och att vattentempen inte hade hunnit stiga så mycket än. Men men bara att borsta av sig och komma igen!
I övrigt var det ett riktigt grymt ställe med oslagbar natur feta båtar kunnig personal mm mm.
Av dom 100 timmarna vi fiskade så låg vi på kveiteflaket ca 40 timmar å driftade.. Där vet alla som varit i Havöysund att det är TRÖGT men när det väl hugger så är det stor chans att det är storflundran som klivit på och det fick vi bevisat. När en sån stor hälle har klivit på så är hela båtlaget inblandat. Efter 3 långa rusningar kunde Jocke sätta in hajkroken i underkäken på flundran medans jag drog tailrepet runt stjärtspolen och Poppe filmade hela kalaset. Efter mätning och fotografering fick hon simma tillbaks ner i djupet! Strax därefter ropade guidebåten ut på  vhf:en att dom drillade storflundra. Vi körde upp till dom då vi bara låg ett par 100 meter ifrån för att dela deras glädje. Flundran mättes till 144 cm vilket bara var 4 cm kortare än den vi fick. Totalt sett på hela veckan så drog guidebåten bara en flundra mer än oss så det får man väl ändå se som ett ok resultat.
För den som ville fiska torsk så var det bra chans på 20+ torskar. Kom flera rapporter under veckan med gäster som fått torsk ända upp till 24kg. Vi gav väl torskfisket ca 2 timmar enbart för att ta med lite matfisk hem och under den tiden drog vi flera hyffsade med en topp på 10,5 kg. Rätt sköj med quadruple hugg men det är flundran som är guldet i våra ögon!
// Kaij

Flundratoppen under veckan:
45kg
16kg
15kg
13kg
10kg

45kg

16kg

16kg + 15kg

Kan undra som en flundra..

Guidebåten landar flundra

Nöjd Andreas

The Halibut Queen

2 kommentarer:

  1. Jag hänger på nästa gång, dvs om några år då alltså ;)

    Mvh Hellboy

    SvaraRadera
  2. Grymt var det :) sjyssta bilder och bra summering, keep it up och tag för den veckan :) peace // poppe

    SvaraRadera